online stomerij gordijnen

Over gordijnen stomen

Gordijnen zijn de blikvangers in huis, maar ook gevoelig voor stof, veroorzaakt door luchtstromen van buitenaf (luchtventilatieroosters, open ramen en deuren). Ook het branden van kaarsen of de open haard geeft stof en vuil aan de gordijnen.

Gordijnen verzamelen ongewild stof, haren en ook sporen van schimmels. Bovendien vinden insecten het heerlijk om zich te nestelen in gordijnen.

Een regelmatige reiniging zorgt niet alleen voor een langere levensduur van uw gordijnen, maar is ook essentieel voor een gezonde leefomgeving. Er bestaat een enorme variëteit in weefsels van gordijnen, die door hun samenstelling verschillende manieren van onderhoud vergen.

Als professionele textielverzorgers hebben wij de specialistische kennis in huis en bieden u optimale kwaliteit en een perfecte dienstverlening. Wij beschikken over aangepaste apparatuur voor het zorgvuldig reinigen van de verschillende kwetsbare materialen.

Het persen en doorstomen van gordijnen

Na de reiniging geven wij de gordijnen een nabehandeling om deze weer mooi glad en strak te maken. Dit persen van de gordijnen doen wij op een specifieke stoompers. Op deze gordijnenpers wordt door middel van onderstoom de vezels hersteld in de gewenste vorm. Door het vacuüm zuigen wordt de stof gefixeerd en af geglansd. De gordijnen zullen na deze persbehandeling weer strak en mooi afhangen.

Binnen 2 werkdagen zijn uw gordijnen weer klaar, meestal al de volgende dag!

Meer informatie?

Heeft u een vragen over vlekken, de behandelingsmethoden of de verwerking van uw bestelling? Wij hebben een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen en antwoorden. Kijk bij de tips en adviezen over tips over hoe u uw gordijnen langer mooi kunt houden. Neem contact met ons op als uw vraag er niet bijstaat.