Verduisterende gordijnen: de gordijnen zijn gevoerd met een verduisteringsstof. Kan dit gereinigd?


Verduisterende gordijnen of gordijnen gevoerd met een verduisteringsstof kunnen heel goed chemisch gereinigd worden. De stof zal mooi blijven. Indien echter gordijnen gevoerd zijn met een rubberen verduisteringsstof kan een reiniging problemen geven. Door veroudering (lichtinwerking en verdroging) kan deze rubber poreus worden. Er ontstaan dan minuscule breukjes in de stof. Wanneer deze gordijnen gereinigd worden kan de rubberen laag loslaten.  De rubberen verduisteringsstof is dan onbruikbaar geworden.  Met chemisch reinigen is het risico op stukgaan van de rubber iets groter dan bij natwassen. Meestal raden wij aan de gordijnen met rubberen verduisteringsstof in dat geval te natwassen.  Het reinigen van deze gordijnen geschiedt geheel voor risico van de klant.

Ben u niet zeker van het aantal m2?

Geen enkel probleem. Wij meten uw gordijnen voor het reinigen altijd op. Enerzijds om de kwaliteit te kunnen waarborgen in verband met de relaxatiekrimp (maximaal 3%) en anderzijds om te voorkomen dat de kosten hoger uitvallen. Wij zullen altijd contact met u opnemen indien de prijs afwijkt van het bedrag dat overeengekomen is tijdens het bestelproces.

Meten van de gordijnen

Hoe meet ik hoeveel m2 gordijn ik heb?

Het doorgeven van het correcte aantal vierkante meters gordijn is belangrijk voor het afgeven van een realistische prijsindicatie. Bij het berekenen van de oppervlakte gaat u als volgt te werk:

de online stomerij stomerij-sassen_betrokken medewerkers

Bepaal de lengte van de gordijnen (bv. X cm)
Dit is het eenvoudigst door de gordijnen al hangende op te meten (van boven naar beneden);
Bepaal de breedte van de gordijnen
Hierbij is het belangrijk om de volledige breedte te meten. Een veelgemaakte fout is dat de breedte van het raam wordt gemeten. Dit is niet accuraat aangezien er normaliter veel plooien in een gordijn zitten. De oppervlakte van het raam is de breedte van de onderkant (zoom) van het gordijn. (bv. Y cm).

De oppervlakte van het gordijn is: X (maal) Y = Z m2.

Mijn gordijnen hebben ijzeren ringen. Is dit een probleem?

In principe kunnen gordijnen met ijzeren ringen goed gereinigd worden. Toch kan het gebeuren dat een ring te smal in de stof is vastgemaakt en deze tijdens het reinigingsproces loslaat. Hiervoor is de professionele reiniger niet verantwoordelijk.

Is na het reinigen de huisstofmijt dood?

De huisstofmijt voedt zich met huidschilfers, die wij dagelijks in huis verliezen. De huisstofmijt houdt zich graag op in dekbedden, matrassen, kussens en gordijnen. Veel mensen zijn allergisch voor deze huisstofmijt. Na het laten reinigen van uw gordijnen is deze huisstofmijt verwijderd.